Grow4youCoaching & Training 
 

Gezinsbegeleiding:
´Omdat je gezin het kostbaarste is wat je bezit´

Voel jij je soms machteloos in de opvoeding? Zit je soms met je handen in het haar omdat je het even niet meer ziet zitten?

Hebben jullie een klein steuntje in de rug nodig om de rust in huis terug te krijgen? Of heb je moeite met de communicatie tussen jou en je kind?

Soms gebeuren er dingen in je leven, of in die van je kind, die zoveel energie van je vragen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je leven wordt overleven in plaats van genieten en leven!  Dit kan enorme impact hebben en is heftig voor iedereen binnen het gezin. Hulp vragen bij deze aspecten is geen teken van zwakte of falen. Hulp vragen vraagt moed en bewustwording om te kunnen groeien voor jezelf en uiteraard voor je gezin. Want was is er dierbaarder dan je gezin? Geheel vrijblijvend kan ik met jullie meekijken wat helpend is in jullie situatie.

Het doel van gezin begeleiding is om in een kortdurend traject samen aan de slag te gaan met de hulpvraag die jullie als ouder(s) hebben. Het traject duurt ongeveer 8 tot 10 weken en in deze tijd begeleid ik jullie als gezin van begin tot eind met als eindresultaat weer rust en gezelligheid in huis. Want rust in huis, is rust in je hoofd toch? Maar hoe werkt gezin coaching eigenlijk?

De eerste stap is een kennismaking. Dit gesprek is geheel gratis.
In dit gesprek kijken we of er een klik is en of ik een passend aanbod kan bieden. Dit gesprek vind plaats met alleen jullie, als ouders, in mijn praktijkruimte. Omdat ik als geen ander weet dat hulp vragen soms een drempel is die je over moet, snap ik goed dat hierin niet meteen alles op tafel komt. In dat geval wordt er daarna nog een intakegesprek gepland. Uit ervaring blijkt dat een kennismaking in vele gevallen ook een intake gesprek is. Echter worden er pas gegevens opgeslagen en wordt pas gestart met de coaching als er van beide partijen goedkeuring is en er een handtekening onder het plan van aanpak staat.

De tweede stap is coaching. We gaan dus meteen aan de slag. Omdat deze stap een geheel plan op maat is en afhankelijk is van wat jullie als gezin willen bereiken is dit niet een geschreven plan. In deze stap zullen, afhankelijk van doelen, de volgende aspecten kunnen worden toegepast:
* Individuele coaching met ouders en/of kinderen
* Video interactie
* Observaties
* Spelletjes (ook voor het gehele gezin)
* Mindfulness
* Verschillende materialen
* Boekjes

In deze tweede stap zal ik ongeveer 5 tot 8 keer, afhankelijk van de hulpvraag, bij jullie thuis komen om jullie goed te begeleiden bij de doelen die zijn opgesteld.

De derde stap is een evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we terug op het hele coaching traject en gaan we na of de doelen zijn bereikt. Eventuele doelen kunnen worden bijgesteld en er zou nog een plan voor gemaakt kunnen worden. Dit wordt echter meestal gaande weg stap 2 ook wel opgemerkt en aangepakt. Dit gesprek vind plaats in mijn praktijkruimte.

De vierde en laatste stap is het nazorg gesprek. Dit gesprek zal 2 maanden na het einde van het traject plaatsvinden. Dit gesprek is ook geheel gratis. Ik bied dit aan omdat er in sommige gevallen nog vragen zijn en ik ben altijd heel benieuwd hoe de coaching zich heeft geuit binnen jullie gezin! Is het traject bevallen? Zijn er nog vragen of lopen jullie nog ergens tegen aan? En niet te vergeten, is de rust en de gezelligheid thuis wedergekeerd?

Een gratis kennismakingsgesprek aanvragen? Dat kan! Bel naar 0630026121 of vul het contactformulier in.


E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn